NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Lange Haren 2017

Monday, June 19, 2017

Op zondag 2 juli kun je in vanuit het Groningse Haren maar liefst vijf unieke fietsroutes fietsen. De leukste route volgens ons is natuurlijk de Lange Haren route. Hierbij fiets je samen met heel veel andere vrouwen door kleine dorpjes en bijzondere landschappen naar het Drentse Exloo, waar je na een appeltaart stop weer via Borger terug fietst naar Haren. Ben jij er dit jaar ook (weer) bij?

 

Lange Haren

De 100 km wielerklassieker Lange Haren kan gezien worden als een ware ontdekkingsreis door unieke dorpen en landschappen. De wielrensters zullen Haren via de rijkstraatweg verlaten, op dat moment is het avontuur begonnen. Wanneer de renners Haren achter zich hebben gelaten is Glimmen het eerste dorp waar doorheen wordt gefietst. De ontdekkingstocht gaat door via Tynaarlo en Schipborg waarna ze doorfietsen tot Borger. Hier is de mogelijkheid om een korte pitstop te houden. Vanaf Borger wordt er doorgefietst richting Exloo waarna er via Borger weer teruggefietst gaat worden naar Haren. Op deze ‘’terugweg’’ wordt er via Drouwen, Gieten, Zuidlaren en Onnen gefietst naar het clockhuijsplein.

 

Haren-Haren

Fiets je liever samen met de mannen? Dat kan ook! Je kunt dan kiezen uit routes van 100 en 160 kilometer. Je beklimt dan de heuvels van de Hondsrug en komt onderweg langs bezienswaardigheden als de Exloërkijl en de Kymmelsberg. Bij terugkomst is er een cooling down met massage, muziek en een optreden van Bert Heerink & Friends.

 

Praktische informatie

De Lange Haren tocht wordt feestelijk geopend tijdens de start van 09.15 tot 09.30 uur. Je volgt een gepijlde route over verharde fietspaden, maar het is ook mogelijk om de route van tevoren als GPX bestand te downloaden (http://www.fietsvrouwen.nl/Activiteiten/Tochtdetails.aspx?id=45185). De kosten van de tocht zijn € 9,50 voor NTFU-leden (en € 12,50 voor niet-leden). De start van de tocht is aan 't Clockhuysplein, Brinkhorst 3 te Haren.

 

Ben je benieuwd naar de ervaringen met de Lange Haren tocht van eerdere deelneemsters? Lees dat het verslag dat Fietsvrouwen redactrice Kim hier vorig jaar over schreef.

 << Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders