NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Start Velo-city met Dutch Bike Expo

Tuesday, June 13, 2017

Vandaag start in Arnhem en Nijmegen de internationale conferentie Velo-city. Met 1500 deelnemers is dit de grootste internationale bijeenkomst op het gebied van het stimuleren van het fietsgebruik in steden. Afgelopen vrijdag trapte Arnhem de internationale conferentie Velo-City af met de opening van de Dutch Bike Expo. Van 9 juni t/m 25 juni zie je hier de nieuwste en meest geavanceerde ontwerpen van Nederlandse fietsontwerpers.

 

Velo-city

Na de eerste Velo-city conferentie in Bremen in 1980, vond het meerdere malen plaats, o.a. in Kopenhagen, Brussel, Barcelona en Montreal. Inmiddels wordt de conferentie om het jaar georganiseerd i.v.m. de groeiende populariteit van de fiets. Tijdens deze conferentie wordt er met betrokkenen op het gebied van beleid, promotie en organisatie nagedacht over fietsen en transportplanning op internationaal niveau. Van ingenieurs tot beleidsmakers, van marketeers tot industrievertegenwoordigers, en van milieudeskundigen tot gemeentelijke politici; iedereen denkt mee.

 

Dutch Bike Expo

Wie nieuwsgierig is naar de nieuwste trends op fietsgebied en/of echt iets bijzonders wil op fietsgebied, is bij de Dutch Bike Expo op de goede plek. Van futuristische concept-bikes tot topmodellen van bekende merken, en van prototypes van designers tot klein ontwerpen van klein bedrijven in nichemarkten; je kunt er je ogen uitkijken. Zo vind je er frames van hout of hergebruikt kunststof, maar ook de nieuwste technische snufjes op het gebied van diefstalpreventie, zoals een ingebouwde chip op GPS-module. En voor originele decoratie voor in het huis van fietsliefhebbers is er ‘Bikey’, de fietslamp die figureerde in de minifilm van de Arnhemse ontwerper Jet de Bruijn, welke de eerste prijs in de wacht sleepte bij een wedstrijd van het Dutch Bicycle Center tijdens de Fiets Film Nacht op het Honigcomplex in Nijmegen in 2015.

 

Praktische informatie

De Dutch Bike Expo vindt plaats op de Roggestraat 16a, in het oude Kijkshop pand (op de hoek van de Roggestraat en het Johnny van Doornplein). De toegang tot deze expositie is gratis en is nog te zien t/m 25 juni. Het internationale congres Velo-City start op 13 juni in Arnhem en Nijmegen en wordt op 16 juni afgesloten.

Klik hier voor meer informatie over de conferentie Velo-City.
Klik hier voor meer informatie over de Dutch Bike Expo. 

 << Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders