NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Word jij de nieuwe fietsburgemeester van Amsterdam?

Friday, September 8, 2017

In 2016 besloot CycleSpace op zoek te gaan naar een fietsburgemeester in Amsterdam om zo alle initiatieven op fietsgebied bij elkaar te brengen en een stem te geven binnen de gemeente. De Amsterdamse Anna Luten wist de jury uiteindelijk ervan te overtuigen dat zij een jaar lang dé Fietsburgemeester van Amsterdam moest worden. Iets meer dan een jaar later is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe fietsburgemeester. Neem jij het stuur over van Anna?

 

Bicycle Mayor

Als fietsburgemeester van Amsterdam bevind je je in goed gezelschap. Ook in steden als Rio de Janeiro, Sydney en Mexico City is er een fietsburgemeester, of zoals ze het daar noemen een ‘Bicycle Mayor’. Samen zoeken zijn naar manieren waarop ze hun steden kunnen verbeteren op fietsgebied. Ze zijn ervan overtuigd dat fietsen je gezond, gelukkig en welvarend maakt. Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens!

 

Het afgelopen jaar heeft Anna het 'Bicycle Mayor Program' internationaal op de kaart gezet, twee hackathons georganiseerd en samengewerkt met het Meerjarenplan Fiets om de ideeën hiervan in de stad te realiseren. Na de Bicycle Mayor Summit in juni 2017 is Anna naar New York City verhuisd om het fietsburgemeesterschap daar tot leven te brengen. Het is nu dan ook de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe fietsburgemeester voor Amsterdam!

 

Een nieuwe fietsburgemeester voor Amsterdam

Aanstaande maandag 11 september begint de zoektocht naar de nieuwe Bicycle Mayor van Amsterdam! Denk jij dat je weet hoe je de uitdagingen van de stad Amsterdam moet omgaan? Klik dan hier voor meer informatie over de zoektocht naar de fietsburgemeester voor Amsterdam. Ben je benieuwd naar wat alle fietsburgemeesters ter wereld doen, kijk dan op de Facebookpagina van CycleSpace<< Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders