NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Yoga en fietsen met Maarten Tjallingii en Petra Hofs

Thursday, September 7, 2017

Yoga ter ondersteuning van een fietshobby, of zelfs wielercarrière, heeft de afgelopen jaren steeds meer aandacht gekregen. Ex-profrenner Maarten Tjallingi stond er al lange tijd om bekend dat hij yoga gebruikte om een betere wielrenner te zijn. Met het bedrijf Mii Coaching biedt hij samen met ex-veldrijdster en MTB’ster Petra Hofs een Wieler & Yoga weekend aan.

 

Petra Hofs was professioneel wielrenster in de cross en op de mountainbike. Inmiddels is ze gekwalificeerd Bikramyogadocent en NLP-trainer. Maarten Tjallingi was professioneel wielrenner bij LottoNL-Jumbo en haar voorgangers. Allebei hebben ze al jarenlang aandacht besteed aan yoga ter ondersteuning van hun wielercarrières. Ze waren voorlopers, trendsetters, want wat zij al die tijd al deden is inmiddels enorm populair!

 

Ze hebben hun krachten gebundeld in Mii Coaching en bieden nu een Wieler & Yoga weekend aan in Zeeland. Van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober kun je bij hun terecht voor “een sportief en verdiepend weekend met tijd en ruimte voor wellness met sauna, warmwaterbad, zwembad, massage of een strandwandeling”. 

 

Ontspanning en 'kracht'training

“Zit jij ook met veel plezier op de racefiets? En zou jij wel eens NOG bewuster willen leren genieten op de fiets? Of wil je als fietser echt in contact komen met je lijf, ook naast de yogamat? Dan ben je van harte welkom tijdens dit unieke Wieler & Yoga weekend met ons in het prachtige Zeeland. Verleng de zomer en kom ook! Alléén, met je fietsmaatje of je trainingsgroep.”

 

Petra Hofs en Maarten Tjallingii bieden tijdens het weekend een programma met als hoofdonderdelen fietsen en yoga. “We verbinden daarbij wat we doen op de mat met wat het je kan opleveren op de fiets,” leggen ze uit op de Facebook-pagina van het evenement. Vanwege hun ervaring en kwalificaties is het ook mogelijk om je (sport)coachvragen aan hen te stellen.


“Tijdens de yogalessen zal je leren contact te maken met je lijf en je adem, om dit direct weer in de praktijk te brengen op de fiets. Yoga heeft een positieve invloed op lichaam en geest. En naast dat yoga kan zorgen voor ontspanning zullen we de yoga ook gebruiken om een stukje ‘kracht’training te doen,” aldus Petra en Maarten.Locatie

Een prachtige locatie is gekozen voor dit weekend, namelijk een welless-centrum in Zeeland. “Zeeland is tegen de wind in stoempen op de Oosterscheldekering of met een lekkere rugwind en handjes op het stuur over de Zeelandbrug. Het gevarieerde landschap met haar uitgestrekte polders, zeedijken die je letterlijk langs de zee voeren en karakteristieke dorpjes met gladde kasseitjes vormen samen een uitdagende mix voor meerdaagse tochten!” En niet onbelangrijk: de Tour de France en Giro d’Italia bezochten de provincie beide in 2010.

 

Prijzen & meer informatie

Het weekend vindt plaats bij wellness-centrum De Schouw, tussen Zierikzee en Renesse. De tarieven voor dit weekend liggen tussen 275 en 425 euro per persoon en dat ligt eraan of je in een eigen tent of caravan komt, of gebruikmaakt van een 1-, 2-of 3-/4-persoonskamer.  Voor meer informatie kun je terecht op fitbodymind.nl of het Facebook-evenement.<< Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders