NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Nieuws

Wereldrecord vrouwenwielrennen

Wednesday, September 6, 2017

Sluit jij je aanstaande zaterdag aan bij het grootste vrouwenpeloton? Vorig jaar fietsten 1.560 vrouwen tegelijkertijd in Gent, waarmee het wereldrecord werd gevestigd. Dit jaar gaan ze in België voor een nog groter record, en daar kunnen ze natuurlijk wel hulp van de Nederlandse fietsvrouwen bij gebruiken. Iets voor jou? Let er dan op dat vandaag je laatste kans is om je in te schrijven.

 

Het Grootste Vrouwenpeloton

De tweede editie van Het Grootste Vrouwenpeloton vindt aanstaande zaterdag 9 september tijdens de Volvo Cycling Classic. Er is keuze uit verschillende afstanden (25, 45, 60 of 90 km) en opnieuw heel wat bekende gezichten zullen de deelneemsters een duwtje in de rug komen geven. Voor, tijdens en na de rit word je in de watten gelegd als een echte prof met heel wat leuke extra's! Inschrijven voor deze fantastische dag vol wielerplezier is bovendien helemaal gratis.

 

De parcours

Na vertrek vanuit Gent volg je de route van de Volvo Cycling Classic. Het parcours komt langs de mooiste plekjes uit het Waasland en het Meetjesland. Wie voor een tocht van 45km kiest, vertrekt in Gent en trekt via Wachtebeke tot in Moerbeke om via Doorselaar (Eksaarde) en Lochristi terug te keren naar Gent. De deelnemers aan de 60km doen daar nog een lus bij tot in Sinaai. Wie het houdt bij een tochtje van 25km fietst via Lochristi en Oostakker terug naar de aankomst op de John F. Kennedylaan. Mag het toch wat meer zijn, dan is er een tocht van 90km. De aanvang van de tocht is dezelfde, maar in Wachtebeke trekt dit parcours richting Zelzate en Assenede. Deze route gaat even de grens over via Sas van Gent en Westdorpe om vervolgens weer aan te sluiten op de parcours van 45km en 60km richting Moerbeke. De volledige parcours kan je hier bekijken. 

 

Extra’s voor de dames

Natuurlijk wordt er tijdens deze wereldrecordpoging extra goed voor de dames gezorgd. Zo word je ontvangen met koffie mét gebak. Bij de gezamenlijke start onder leiding van Flanders Classics wordt je opgewarmd met een DJ. De route is uiteraard uitgepijld en onderweg wordt er gezorgd voor bevoorrading. Na dit rit kun je je laten masseren, kun je bike yoga doen met Claudia van Avermaet (de zus van Greg van Avermaet), krijgt jouw fiets een wasbeurt in de Proximus Bike Wash én kun je nagenieten met een glas champagne.
 

Praktische informatie

Waar: Volvo Car Gent - John F. Kennedylaan 25, 9000 Gent

Wanneer: zaterdag 9 september 2017 om 09.30 uur.

Aanmelden: www.hetgrootstevrouwenpeloton.be

(Let op: je kunt je aanmelden tot woensdag 6 september 24u)

 << Terug naar nieuwsberichten  


nieuwsbrief


inloggen beheerders