NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Leeshoek
Zwanger op de racefiets
Zwanger op de racefiets
Saturday, August 26, 2017

Wie voor het eerst zwanger is, weet niet wat haar staat te wachten. Als je gek bent op wielrennen, dan komen daar nog een aantal vragen bij. Hoelang kan ik blijven fietsen? Past dat wel met buik en al op de racefiets? Fietsvrouwen redactrice Linda maakte het de afgelopen maanden allemaal mee en vertelt vandaag hoe zij het fietsen tijdens haar zwangerschap (tot de 6e maand) heeft ervaren

Lees meer >>
Van beginner tot semiprofessioneel mountainbiker in twee jaar
Van beginner tot semiprofessioneel mountainbiker in twee jaar
Wednesday, August 16, 2017

Zes jaar geleden sprong de 33-jarige Michelle voor het eerst op een racefiets om mee te doen aan Alpe d’HuZes. In plaats van haar fiets na drie jaar Alpe d’HuZes op Marktplaats te zetten, bedacht ze een nieuwe uitdaging. In 2015 kocht ze haar eerste mountainbike en schreef zich meteen in voor de Drenthe200. Inmiddels heeft ze al heel wat klassiekers op haar naam staan (o.a. Transalp, Dolomietenmarathon, BeMC, BikeGiro, AlpenTour) en is ze gevraagd voor een semiprofessioneel mountainbike team. Vandaag vertelt ze hoe het zover heeft kunnen komen.

Lees meer >>
Fietsvrouw Bianca fietst 3x Tour for Life
Fietsvrouw Bianca fietst 3x Tour for Life
Sunday, August 13, 2017

Over twee weken is het zover; dan staat fietsvrouw Bianca aan de start van Tour for Life. In acht dagen fietst ze van Italië naar Nederland, waarbij ze o.a. over de Galibier, Croix-de-Fer, en La Redoute. Extra bijzonder is dat ze dat dit jaar alweer voor de derde (!) keer doet. Vandaag vertelt ze haar hele verhaal. Vanaf het moment dat ze voor het eerst van Tour for Life hoorde en nog nul komma nul conditie had tot deze laatste speciale keer, die ze voor haar vader fietst.

Lees meer >>
Start2Bike: de ervaringen van een Fietsvrouw
Start2Bike: de ervaringen van een Fietsvrouw
Saturday, August 5, 2017

Jesse: "Ik durf nu met klikpedalen te fietsen! Ik dacht altijd dat ik dan niet los zou komen als ik een helling niet op kom of tegen een boom zou botsen."

Nadat Jesse in 2015 een mountainbike kocht, fietste ze er hoogstens vijf keer op. Daarnaast gebruikte ze de fiets vooral als ‘stadsfiets’. Totdat ze zich eind vorig jaar inschreef voor de Start2Bike cursus bij Decathlon in Leeuwarden. Jesse: “Nu rijd ik zonder moeite een parcours van 17,5 km zonder een voetje aan de grond te hoeven zetten. Eerder had ik dat zeker wel drie keer nodig…”.

Lees meer >>
Gek van de Mont Ventoux
Gek van de Mont Ventoux
Wednesday, August 2, 2017

Fietsvrouw Liske (49): “Ik móet elk jaar minimaal één keer de Mont Ventoux op, ook na mijn hartstilstand.”

In 2013 ontdekte Liske voor het eerst de Mont Ventoux als buddy voor kinderen met een verstandelijke beperking. Sindsdien is ze zo gek van die berg, dat ze hem ook na haar hartstilstand regelmatig opzoekt. Dit jaar beklimt ze hem zelfs twee keer! Wij spraken met Liske over haar liefde voor deze bijzondere berg.

Lees meer >>
Wielrennen op Mallorca met je toerclub
Wielrennen op Mallorca met je toerclub
Thursday, April 27, 2017

Je kunt natuurlijk wekelijks hetzelfde rondje om de plas blijven fietsen met je toerclub… Voor wie wel eens wat anders wil, hebben we vandaag het verhaal van fietsvrouw Linda. Zij ging met maar liefst 22 leden van TFC de Ketting uit Ter Apel, waaronder vier vrouwen, op fietsreis naar Mallorca. Linda: “We hebben een geweldige week gehad!”

Lees meer >>
Fietsvrouw Diliana: “Mijn fiets werd op klaarlichte dag gestolen”
Fietsvrouw Diliana: “Mijn fiets werd op klaarlichte dag gestolen”
Wednesday, March 22, 2017

Op een zonnige zondagmiddag besluit de uit Barendrecht afkomstige Diliana nog even naar het winkelcentrum verderop te gaan. Ze weet nog net een plekje te vinden waar ze haar mountainbike vast kan zetten aan het fietsenrek. Als ze terugkomt, is haar geliefde mountainbike weg. Gestolen. Een jaar na deze diefstal spreken we met Diliana over dit voorval: “Ik hoop dat anderen leren van mijn ervaring”.

Lees meer >>
Welke NTFU Toertocht fiets jij?
Welke NTFU Toertocht fiets jij?
Saturday, March 18, 2017

Veenendaal-Veenendaal, de Ronde van Noord-Holland, de Bultentocht, Limburgs Mooiste de Omloop van Zandvoort en La Charlie Gaul zijn slechts een kleine greep uit de indrukwekkende lijst van toertochten die fietsvrouw Mirjam van der Spek dit jaar hoopt te fietsen. Wij waren nieuwsgierig naar deze fanatieke wielrenster en vroegen haar naar haar plannen voor maart en april.

Lees meer >>
WielrenVereniging Langszij bestuurt met visie!
WielrenVereniging Langszij bestuurt met visie!
Saturday, February 18, 2017

De Nijmeegse vereniging Langszij mag zich met haar 23-jarige bestaan de oudste Nederlandse wielervereniging speciaal voor vrouwen noemen. Vorig jaar volgde het bestuur van Langszij de NTFU cursus Besturen met Visie. Vandaag vertellen bestuursleden Karin en Martine waarom 2016 juist het perfecte moment was om te werken aan een professionelere aanpak.

Lees meer >>
Liefde bij de Toerclub!
Liefde bij de Toerclub!
Tuesday, February 14, 2017

Het is Valentijnsdag! Speciaal voor deze bijzondere dag gingen we op zoek naar het verhaal van een liefde die ontstond bij een toerclub of wielervereniging. We kwamen uit bij Saskia, die haar Hans tegenkwam via T.W.C. Het Stalen Ros. Saskia: “We fietsen echt niet elke clubrit naast elkaar”.

Lees meer >>

 

Heb jij een leuk artikel, verhaal, activiteit, aanbieding of recept voor plaatsing op Fietsvrouwen.nl?

Insturen

File Size: 4096KB Maximum

File Size: 4096KB Maximum
 
CAPTCHA image
Enter the code shown above

inloggen beheerders