NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Leeshoek
Hoeksche Waards Dames Peloton: van fietsgroepje tot officiële NTFU vereniging
Hoeksche Waards Dames Peloton: van fietsgroepje tot officiële NTFU vereniging
Saturday, September 16, 2017

Vier jaar geleden plaatste fietsvrouw Claudia een oproepje op Facebook waarin ze zocht naar vrouwen die op donderdagavond samen met haar een rondje wilden fietsen. Claudia: “In het begin stond ik alleen te wachten, maar na een paar weken haakten er opeens wat dames aan.” De groep groeide onder de naam Hoeksche Waards Dames Peloton uit tot een vereniging met bijna 50 leden. Sinds 2017 zijn de dames officieel aangesloten bij de NTFU. Vandaag vertelt Claudia hoe dit tot stand is gekomen.

Lees meer >>
Dames funwedstrijden: voor het eerst meedoen aan een wielerwedstrijd
Dames funwedstrijden: voor het eerst meedoen aan een wielerwedstrijd
Saturday, September 2, 2017

Een paar weken geleden deelden we een bericht over de funwedstrijd die op zaterdag 19 augustus door Wielervereniging Eemland in Amersfoort werd georganiseerd. Fietsvrouw Joyce deed mee aan wat voor haar de allereerste wielerwedstrijd in haar leven werd. Spannend! Vandaag vertelt ze hoe ze dit heeft ervaren. Tipje van de sluier: ze heeft zich nu alweer ingeschreven voor de volgende wedstrijd op 9 september!
 

Lees meer >>
Veertig jaar wielrennen: fietsvrouw Cora vertelt
Veertig jaar wielrennen: fietsvrouw Cora vertelt
Monday, August 28, 2017

“Ik ga nog even fietsen. Niet omdat het moet maar omdat het kan.” Zo sluit Cora het gesprek af, waarin ze vertelt over 40 jaar wielrennen (met onderbreking i.v.m. de kinderen). In de jaren 70 fietste ze toertochten met een vaste voorfietser die de snelheid bepaalde, met een wieltje aan de zijkant van de band om de snelheid te meten. En ook nu nog fietst ze minimaal 40 toertochten per jaar. Zulke ervaren fietsvrouwen komen we bij NTFU niet vaak tegen. We waren dan ook erg benieuwd naar het verhaal van Cora! Lees je mee?

Lees meer >>
Zwanger op de racefiets
Zwanger op de racefiets
Saturday, August 26, 2017

Wie voor het eerst zwanger is, weet niet wat haar staat te wachten. Als je gek bent op wielrennen, dan komen daar nog een aantal vragen bij. Hoelang kan ik blijven fietsen? Past dat wel met buik en al op de racefiets? Fietsvrouwen redactrice Linda maakte het de afgelopen maanden allemaal mee en vertelt vandaag hoe zij het fietsen tijdens haar zwangerschap (tot de 6e maand) heeft ervaren

Lees meer >>
Iris & Aniek zijn klaar voor de wereldrecordpoging in de Nevadawoestijn
Iris & Aniek zijn klaar voor de wereldrecordpoging in de Nevadawoestijn
Sunday, August 20, 2017

Het is bijna zover: na een jaar van voorbereiden, vertrekken voormalig profwielrenster Iris Slappendel en nieuwkomer Aniek Rooderkerken naar Amerika. Hier stappen ze op een hightech fiets in de Nevadawoestijn om het vrouwensnelheidsrecord van 122 km/h te verbreken. Deze bijzondere fiets is ontworpen door het Human Power Team, een team bestaand uit studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam. Samen combineren ze het beste van de mens en techniek om tot een (nu al) hele bijzondere prestatie te komen.

Lees meer >>
Van beginner tot semiprofessioneel mountainbiker in twee jaar
Van beginner tot semiprofessioneel mountainbiker in twee jaar
Wednesday, August 16, 2017

Zes jaar geleden sprong de 33-jarige Michelle voor het eerst op een racefiets om mee te doen aan Alpe d’HuZes. In plaats van haar fiets na drie jaar Alpe d’HuZes op Marktplaats te zetten, bedacht ze een nieuwe uitdaging. In 2015 kocht ze haar eerste mountainbike en schreef zich meteen in voor de Drenthe200. Inmiddels heeft ze al heel wat klassiekers op haar naam staan (o.a. Transalp, Dolomietenmarathon, BeMC, BikeGiro, AlpenTour) en is ze gevraagd voor een semiprofessioneel mountainbike team. Vandaag vertelt ze hoe het zover heeft kunnen komen.

Lees meer >>
Fietsvrouw Bianca fietst 3x Tour for Life
Fietsvrouw Bianca fietst 3x Tour for Life
Sunday, August 13, 2017

Over twee weken is het zover; dan staat fietsvrouw Bianca aan de start van Tour for Life. In acht dagen fietst ze van Italië naar Nederland, waarbij ze o.a. over de Galibier, Croix-de-Fer, en La Redoute. Extra bijzonder is dat ze dat dit jaar alweer voor de derde (!) keer doet. Vandaag vertelt ze haar hele verhaal. Vanaf het moment dat ze voor het eerst van Tour for Life hoorde en nog nul komma nul conditie had tot deze laatste speciale keer, die ze voor haar vader fietst.

Lees meer >>
Start2Bike: de ervaringen van een Fietsvrouw
Start2Bike: de ervaringen van een Fietsvrouw
Saturday, August 5, 2017

Jesse: "Ik durf nu met klikpedalen te fietsen! Ik dacht altijd dat ik dan niet los zou komen als ik een helling niet op kom of tegen een boom zou botsen."

Nadat Jesse in 2015 een mountainbike kocht, fietste ze er hoogstens vijf keer op. Daarnaast gebruikte ze de fiets vooral als ‘stadsfiets’. Totdat ze zich eind vorig jaar inschreef voor de Start2Bike cursus bij Decathlon in Leeuwarden. Jesse: “Nu rijd ik zonder moeite een parcours van 17,5 km zonder een voetje aan de grond te hoeven zetten. Eerder had ik dat zeker wel drie keer nodig…”.

Lees meer >>
Gek van de Mont Ventoux
Gek van de Mont Ventoux
Wednesday, August 2, 2017

Fietsvrouw Liske (49): “Ik móet elk jaar minimaal één keer de Mont Ventoux op, ook na mijn hartstilstand.”

In 2013 ontdekte Liske voor het eerst de Mont Ventoux als buddy voor kinderen met een verstandelijke beperking. Sindsdien is ze zo gek van die berg, dat ze hem ook na haar hartstilstand regelmatig opzoekt. Dit jaar beklimt ze hem zelfs twee keer! Wij spraken met Liske over haar liefde voor deze bijzondere berg.

Lees meer >>
NTFU Fietsvrouwen fietst mee met TC De Volharding
NTFU Fietsvrouwen fietst mee met TC De Volharding
Thursday, July 20, 2017

Nieuw op Fietsvrouwen.nl: NTFU Fietsvrouwen fietst mee! Deze maand trappen we af met de Nunspeetse toerclub TC De Volharding. Deze club heeft meer dan 100 vrouwelijke leden. Wij waren benieuwd naar de ervaringen van de leden en daar kom je natuurlijk het beste achter óp de fiets. Fietsvrouwen redactrice Kim fietste daarom mee tijdens de wekelijkse training op donderdagavond en geeft jou zo een kijkje achter de schermen ter inspiratie voor jouw vereniging. Onderweg vertelden beginnend wielrenster Everlien, voorrijdster en wegkapitein Hendrina en coördinator Betty haar over het reilen en zeilen van de vrouwengroep bij TC De Volharding.

Lees meer >>

 

Heb jij een leuk artikel, verhaal, activiteit, aanbieding of recept voor plaatsing op Fietsvrouwen.nl?

Insturen

File Size: 4096KB Maximum

File Size: 4096KB Maximum
 
CAPTCHA image
Enter the code shown above

inloggen beheerders