NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Voor sportieve vrouwen
op de fiets
Lees verder
NTFU Fietsvrouwen fietst mee met TC De Volharding
NTFU Fietsvrouwen fietst mee met TC De Volharding
donderdag 20 juli 2017

Nieuw op Fietsvrouwen.nl: NTFU Fietsvrouwen fietst mee! Deze maand trappen we af met de Nunspeetse toerclub TC De Volharding. Deze club heeft meer dan 100 vrouwelijke leden. Wij waren benieuwd naar de ervaringen van de leden en daar kom je natuurlijk het beste achter óp de fiets. Fietsvrouwen redactrice Kim fietste daarom mee tijdens de wekelijkse training op donderdagavond en geeft jou zo een kijkje achter de schermen ter inspiratie voor jouw vereniging. Onderweg vertelden beginnend wielrenster Everlien, voorrijdster en wegkapitein Hendrina en coördinator Betty haar over het reilen en zeilen van de vrouwengroep bij TC De Volharding.

Lees meer >>
Discussie: is het oorlog op het fietspad?
Discussie: is het oorlog op het fietspad?
zaterdag 15 juli 2017

Afgelopen donderdag was het onderwerp van het discussieprogramma van Omroep Max, Hollands Zaken: “Oorlog op het fietspad”. Er werd discussie gevoerd over wie volgens de verschillende weggebruikers de veroorzakers waren van deze oorlog, maar later in het programma werd ook de vraag gesteld: ís er wel oorlog op het fietspad?

Lees meer >>
NTFU Fietsvrouwen fietst de Daphny van den Brand Classic
NTFU Fietsvrouwen fietst de Daphny van den Brand Classic
donderdag 13 juli 2017

Afgelopen zondag vond in Zeeland (NB) de vierde Daphny van den Brand Classic plaats. Fietsvrouwen redactrice Kim fietste deze tocht met vier andere fietsende vrouwen. Vandaag vertelt ze over het verloop van deze dag.

Lees meer >>
La Marmotte: twee fietsvrouwen vertellen over hun ervaringen
La Marmotte: twee fietsvrouwen vertellen over hun ervaringen
woensdag 12 juli 2017

Twee weken geleden vond in Frankrijk de tocht der tochten plaats, de Marmotte. Deze cyclosportive wordt al sinds 1982 op de eerste zaterdag van juli verreden en is te vergelijken met een zware etappe van de Tour de France. In de bijna 175 kilometer van deze tocht zitten maar liefst vijf grote cols, te weten Col du Glandon, Col du Telegraphe, Col du Galibier, Col du Lautaret en als afsluiter Alpe d’Huez. Fietsvrouwen.nl sprak de afgelopen week met twee vrouwen die deze tocht in 2017 hebben gefietst. Vandaag vertellen Lisette Breur en Andrea van den Broek hoe zij zich hebben voorbereid op deze tocht en hoe ze de Marmotte hebben beleefd, ter inspiratie van toekomstige deelneemsters. 

Lees meer >>
Rapha Women’s 100 - 2017
Rapha Women’s 100 - 2017
zondag 9 juli 2017

Op 23 juli kun je wederom met wereldwijd duizenden fietsvrouwen tegelijk een rit van 100 kilometer fietsen tijdens de Rapha Women’s 100. Vorig jaar waren in totaal 240 Women’s 100 Rides in 40 verschillende landen. Dit jaar kun je je in Nederland aansluiten in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Groningen en Nunspeet. Waar fiets jij mee?

Lees meer >>
Lezing Hera van Willick: Wakker in het wild
Lezing Hera van Willick: Wakker in het wild
vrijdag 7 juli 2017

Herinner jij je wereldfietster Hera van Willick nog? Eind 2015 vertelden we voor het eerst over haar avonturen op Fietsvrouwen.nl. Ze had toen net in ruim 400 dagen door 28 landen gefietst en was aan het sparen voor haar volgende grote reis. Die reis – van Alaska naar Costa Rica – heeft ze inmiddels gemaakt. Vorige week zette Hera weer voet op Nederlandse bodem en op 23 augustus vertelt ze alles over haar laatste fietsreis van 17.000 kilometer in Theater de Boemel in Tilburg.

Lees meer >>
kalender
29
okt
Ladies Only
Eerbeek 30 / 50
10
feb
Jumbo's Ladies Ride
Heerde 30 / 50
Meer tochten >>
Inloggen
Lidnummer:
Wachtwoord:

Over Fietsvrouwen

Fietsvrouwen is onderdeel van de NTFU en biedt informatie voor alle sportieve vrouwen die regelmatig fietsen.
Lees verder >>>

Contactgegevens >>>


inloggen beheerders