NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Daphny

NTFU Fietsvrouwen fietst de Daphny van den Brand Classic

Thursday, July 13, 2017

Afgelopen zondag vond in Zeeland (NB) de vierde Daphny van den Brand Classic plaats. Fietsvrouwen redactrice Kim fietste deze tocht met vier andere fietsende vrouwen. Vandaag vertelt ze over het verloop van deze dag.

 

Daphny van den Brand Classic

Als veelvoudig Nederlands en wereldkampioen veldrijden weet Daphny van den Brand als geen ander wat wielrennende dames willen. Vier jaar geleden besloot ze dan ook voor het eerst om haar liefde voor de fiets door te geven d.m.v. een toertocht speciaal voor vrouwen. Deze tocht werd zo’n succes dat deze door NTFU met drie sterren is bekroond. Daarnaast wordt de Daphny van den Brand Classic sinds 2016 ook voor de heren georganiseerd.

 

Ontvangst

Na een rit van anderhalf uur komen fietsvrouwen Kim en Karin aan op de zonnige camping de Heische Tip. Hier ontmoeten ze de drie andere vrouwen met wie ze vandaag de Daphny van den Brand Classic gaan fietsen. Kim: “De ontvangst bij de camping was ideaal georganiseerd. Ruim van tevoren stonden vrijwilligers die ons de weg wezen. Terwijl wij onze fietsen voor het café van de camping parkeerden – onder toeziend oog van nog meer vrijwilligers – meldden we ons razendsnel aan met de Scan & Go tickets op onze telefoons. We hadden ons van tevoren via de voorinschrijving op de website van NTFU aangemeld, waarna we deze tickets per mail hadden ontvangen. Bij aanmelding kregen we een goodie bag met een bidon, sportvoeding en een bonnetje voor de koffie bij terugkomst op de camping. Later bleek dat we Daphny zelf net hadden gemist. Zij was al rond 08.30 uur vertrokken met een groep vrouwen, om weer op tijd binnen te zijn. Zo kon ze iedereen bij de finish met een stralende lach weer terug verwelkomen op de camping.”

 

De tocht

“Na nog even naar het toilet te zijn geweest in het café vertrokken wij voor een relaxte tocht van 85 kilometer. We werden uitgezwaaid door de vrijwilligers bij de start en om de hoek werden we door andere vrijwilligers op de eerste pijlen gewezen. Niet dat dit nodig was, want de route was erg duidelijk uitgepijld. De neon oranje pijlen stonden steeds voor de afslag en na de afslag, zodat je zeker wist dat je de juiste afslag had genomen. Het was erg rustig op de route. Af en toe werden we ingehaald door een groep mannen met hier en daar een vrouw. We hadden niet echt het gevoel mee te doen aan een vrouwentocht, maar dat mocht de pret niet drukken. (En achteraf bleken de vrouwen dus al eerder te zijn vertrokken).

 

Een groot deel van de Daphny van den Brand Classic loopt langs het water van de Maas & Mookerplas.

 

De route bestond voornamelijk uit mooie brede wegen. Na zo’n 45 kilometer wachtte wat ons betreft het hoogtepunt van de route: de Mookerplas. Vanaf Middelaar fietsten we langs deze plas/uitstulping van de Maas. Bij Plasmolen staken we de plas over om via Bisselt bij Mook weer bij de plas uit te komen. Hier wachtte ons een verzorgingspost met stroopwafels, bananen en sportdrank. De stop bevond zich bij een restaurant aan het water. We besloten even te genieten van het uitzicht op de bootjes en bestelden een kopje koffie (voor eigen rekening). Hierna vervolgden we onze weg over de rustige wegen, langs weilanden en nog meer water.”

 

Tijdens de Daphny van den Brand Classic kun je uitrusten bij de verzorgingspost aan het water. 

 

 

Finish

Rond 14.00 uur kwamen de dames weer terug op de camping, waar de zon inmiddels nog harder was gaan schijnen. Kim: “Bij de finish werden we onthaald door Daphne, die uitgebreid de tijd nam om even met ons te kletsen. Ondertussen dwaalde mijn blik af naar het meer naast de camping en de mensen die in luchtige kleding en luchtbedjes die kant op liepen. Eigenlijk zouden we er volgend jaar een lang weekend van moeten maken, zodat we na afloop ook in het meertje kunnen duiken… Na een gezamenlijk kopje koffie gingen we – dit jaar zonder afsluitende verfrissende duik – weer op weg naar huis. Als Daphny volgend jaar ook voor zulk stralend weer zorgt, zijn we er weer bij!”<< Terug naar nieuwsberichten  


Stel een vraag aan Daphny
Sorry, om een vraag te stellen aan Daphny moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Maak hem direct aan.

inloggen beheerders