NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Daphny

Daphny van den Brand Classic 2.0: uitdagender dan ooit!

Thursday, June 16, 2016

Na 2 edities in de nazomer verschuift de Daphny van den Brand Classic naar hartje zomer: 10 Juli 2016. De organisatie is vorig jaar met de maximale 3 NTFU-sterren beloond, maar dat is geen reden om op de lauweren te rusten! De toertocht is verlengd en uitdagender geworden en er is nu ook een mannenprogramma. Een kleine greep uit de veranderingen die de organiserende vereniging WSC-Zeeland samen met de NTFU heeft doorgevoerd op basis van wensen van deelneemsters van de vorige edities.

 

De routes

 

Bij de derde editie worden nieuwe wegen ingeslagen. De routes zijn verlengd naar 80 en 110 km. Bovendien staan er (bij de langste afstand) ook aanmerkelijk meer heuvels op het programma, waarbij de Zevenheuvelenweg in Groesbeek natuurlijk niet ontbreekt. Uiteraard is er eerst een mooie aanloop door het buitengebied van het dorp Zeeland over karakteristieke Brabantse fietswegen en een stukje Limburg naar de omgeving van Groesbeek. Daar is na een eerste echte klim de pauze voor de deelnemers aan de 80 km bij onze inmiddels geroemde stekje ‘de Dolfijn’ aan het water in Mook. De deelnemers aan de lange afstand beklimmen eerst nog een paar heuvels voor zij pauzeren in Groesbeek bij ‘de Oude Molen’. Daarna gaat de route over de Zevenheuvelenweg over een aantal bosrijke paden naar Molenhoek waar de twee afstanden weer samenvoegen. Gezamenlijk gaan de routes verder via een stukje dijk en nieuwe natuur rond de Kraaijenbergse plassen terug naar het Brabantse Zeeland.

 

 

Met Daphny fietsen

 

Daphny fietst zelf ook weer mee en liefhebsters kunnen bij haar aansluiten. Zij vertrekt rond 8.45 uur voor de langste afstand.

 

Deelname mannen

 

Op veler verzoek hebben we de tocht ook opengesteld voor mannen. Om het typische karakter van onze damestocht te behouden kunnen de mannen starten tussen 8.00 en 8.30 uur en de vrouwen tussen 8.30 en 9.30 uur.

 

Adres en inschrijven

 

Start en finish zijn bij camping ‘De Heische Tip’, Straatsven 4 te Zeeland (Noord Brabant). Daar is (bij mooi weer op het terras) gelegenheid om onder genot van een heerlijk muziekje wat te drinken/ eten en na te praten. Voor de liefhebbers is er een meet & greet met Daphny.

 

Vlak bij de startlocatie is voldoende parkeergelegenheid.

 

Voorinschrijven kan voor dames via Fietsvrouwen.nl en voor heren via ntfu.nl voor beide afstanden.

 

Ter  plaatse kan ingeschreven worden met Scan&Go. Voor alle afstanden bedraagt het inschrijfgeld €5,- waarbij NTFU leden €1,- korting krijgen.

 

Meer informatie is te vinden op de website van WSC-Zeeland<< Terug naar nieuwsberichten  


Stel een vraag aan Daphny
Sorry, om een vraag te stellen aan Daphny moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Maak hem direct aan.

inloggen beheerders