NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Daphny

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Wednesday, May 4, 2016

Begin dit voorjaar heb ik een aantal clinics op de racefiets verzorgd, speciaal voor dames. Tijdens die trips heb ik alvast mijn tip voor later dit jaar opgedaan: blijf actief in de wintermaanden beste dames!

De clinics lieten niets aan duidelijkheid te wensen over. Zij die deze winter op de mountainbike of zo nu en dan op de racefiets hadden gezeten, trapten zonder veel moeite de eerste kilometers onder het voorjaarszonnetje weg. Maar diegene die uit hun winterslaap moesten ontwaken, werden flink wakker geschud. De eerste kilometers waren puur afzien geblazen!

Ik heb begrepen dat ook zij inmiddels zijn warm gedraaid. En dat is goed om te horen. Van deze maanden in het jaar moet je immers optimaal gebruik maken om plezier te beleven aan het fietsen op de weg.  Want dat is gewoon fantastisch!

Natuurlijk, mijn successen heb ik bovenal geboekt als veldrijdster in de  wintermaanden. Maar na een paar weken rust na een zwaar veldritseizoen, stapte ik elk jaar weer met veel genoegen op de racefiets. De trainingstochten door de mooie Hollandse landschappen, van vlakke polders tot en met de Limburgse heuvels, trainingskampen in zonnige en bergachtige buitenlanden en wedstrijden in diverse maten en soorten, ik kijk er met heel veel plezier en voldoening op terug.

Hoe beter je conditie in de wintermaanden overeind blijft, hoe sneller je ongeremd de weg op kunt. Om te trainen, om aan wedstrijden deel te nemen, of aan één van de vele toertochten. Van die velen breng ik er graag eentje extra onder de aandacht: mijn eigen Daphny van den Brand Classic. Op 10 juli kun je vanuit mijn woonplaats Zeeland starten voor een tocht van 80 of 110 kilometer. Bij beide afstanden worden de heuvels in en rondom Berg en Dal aangedaan. Uit mijn mond zal het niet verrassen dat ik deze tocht als een aanrader bestempel…

Onlangs mocht ik trouwens Marianne Vos in onze fietsspeciaalzaak begroeten. Niet dat ze op zoek was naar een nieuwe fiets of kleding, nee, ze was in de rol van ambassadeur van Strongher. Strongher maakt zich sterk voor vrouwvriendelijke winkels. Ondernemers die aan de strenge eisen voldoen, krijgen het certificaat Strongher Stamp. Onze fietsenzaak voldeed op alle fronten.

Op die certificatie ben ik natuurlijk apetrots. Maar wat mij bovenal goed doet is het feit dat we als dames in 2016 in een steeds groter aantal hard fietsend de weg opgaan. De ontwikkeling van het dameswielrennen blijft ongekend positief.  Dan is het natuurlijk een kniesoor die over wakker schudden na de wintermaanden begint. Dames, we schakelen gewoon weer een tandje bij. Ja mannen, opletten of jullie liggen dadelijk wakker van demarrerende, niet te volgen vrouwen.

Troost je dan maar met de uitspraak van de helaas veel te vroeg overleden Johan Cruijff: elk nadeel heeft zijn voordeel. Als je wakker ligt hoef je immers niet wakker geschud te worden….

Fiets ze!

Met sportieve groeten,

Daphny van den Brand<< Terug naar nieuwsberichten  


Stel een vraag aan Daphny
Sorry, om een vraag te stellen aan Daphny moet je ingelogd zijn.
Nog geen account? Maak hem direct aan.

inloggen beheerders