NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Activiteiten

WK veldrijden-clinics in januari

Wednesday, December 20, 2017

Wil je graag eens een crosswedstrijdje rijden, maar vind je het toch een beetje spannend? Dan kun je in januari meedoen aan twee clinics veldrijden van de KNWU, die je voorbereiden op je eerste crosswedstrijdje.

 

Aan het begin van de maand besteedden we aandacht aan de funklassewedstrijden in de cross. Nadat er op de weg wedstrijden in deze categorie werden georganiseerd zijn er in de winter namelijk funklassewedstrijden in het veld en op het strand. Je hoeft alleen een basislicentie te hebben om aan deze wedstrijden mee te doen en in sommige vallen voldoet zelfs je NTFU-lidmaatschap om mee te mogen doen. Het overzicht van alle funklassewedstrijden deze winter vind je op de website van de KNWU.

 

Toch kan het alsnog een grote stap zijn om zomaar ineens een wedstrijd te gaan rijden. Daarom organiseert de KNWU begin januari twee clinics veldrijden, in aanloop naar het wereldkampioenschap. Het WK veldrijden vindt dit jaar namelijk plaats in Nederland. Op zaterdag 3 en zondag 4 februari strijden in het Limburgse Valkenburg verschillende categorieën om de WK-titel. Europees kampioen Mathieu van de Poel is de absoluut topfavoriet bij de mannen en bij de vrouwen zullen Marianne Vos, Lucinda Brand en Annemarie Worst om de titel strijden. Alle info rondom het WK veldrijden vind je op limburg2018.nl.


De clinics

De clinics zijn erop gericht om je klaar te stomen voor je eerste, laagdrempelige crosswedstrijd. De wedstrijd waar naartoe wordt gewerkt is een wedstrijd in de Toma Cycles Cup op 21 januari, maar uiteraard kun je ook zelf een wedstrijd kiezen waar je aan mee wilt doen. De clinics vinden plaats op twee zaterdagen.

 

Met de kennis en ervaring die je opdoet tijdens de clinics word je technisch een betere fietser, krijg je meer zelfvertrouwen en leer je je fiets beter beheersen in toertochten en wedstrijden. Je leert bochtentechniek op verschillende ondergronden, rijden duur mul zand, de overgang van fietsen naar lopen, schakelen en het juiste verzet kiezen, en verschillende trainingstechnieken.

 

De clinics zijn bedoeld voor alle veldritliefhebbers van 16 jaar of ouder, zowel mannen als vrouwen. Het maakt niet uit of je nog nooit op een crossfiets of mountainbike hebt gezeten, of dat je al wat ervaring hebt. Je moet wel zelf een fiets meebrengen en uiteraard is een helm verplicht. De clinics worden gegeven door voormalig prof Reza Hormes-Ravenstijn en Tim Heemskerk, voormalig bondscoach mountainbiken, en je kunt kiezen tussen de locaties Venlo en Sittard.

 

Clinic 1 – zaterdag 6 januari 2018

Van 10.00-12.00u

Wieleromgeving Venlo, Louisenburgweg 21 in Venlo

of

Watersley Sittard, Watersley 1 in Sittard

 

Clinic 2 – zaterdag 13 januari 2018

Van 10.00-12.00u

Wieleromgeving Venlo, Louisenburgweg 21 in Venlo

of

Watersley Sittard, Watersley 1 in Sittard

 

Kosten en aanmelding

De kosten voor de clincs bedragen 15,00 euro per persoon voor beide clinics én inschrijving voor de Toma Cycles Cup wedstrijd op zaterdag 21 januari in Sittard. Ook de kosten voor de daglicentie van 11,00 euro zijn hier al bij inbegrepen. Verder moet je bij deelname aan de wedstrijd 20,00 euro borg betalen voor het rugnummer en de registratiechip, maar dat krijg je na afloop dus weer terug. Je betaalt (contant!) op de eerste clinicdag. Aanmelden kan tot en met 31 december op de site van de KNWU.<< Terug naar nieuwsberichten  
 

NOOIT ALLEEN FIETSEN

Wil jij één van deze mooie damestochten rijden, maar heb je geen fietsmaatje die mee kan? Meld je dan op de Fietsvrouwen-evenementenpagina op Facebook en vraag wie er ook alleen komt. Vorm samen een groepje om de tocht mee te fietsen. Gezellig en je hebt er zo weer fietsmaatjes bij!

 

Fietsclubs voor dames

Veel fietsverenigingen hebben leuke activiteiten voor dames, zoals clinics, tochten, sleutelavonden, etc.
Zoek jij een vereniging bij jou in de buurt met een aanbod voor dames? Kijk dan hier.inloggen beheerders