NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Activiteiten

Een nieuwe Strongher RideAlong in Spanje

Monday, November 27, 2017

Je kent ze inmiddels wel, de fietsvakanties van Strongher in Spanje, met alleen maar vrouwen en onder begeleiding van oud-prof Marijn de Vries. In maart 2018 presenteren ze nu de RideAlong Level Up.

 

Strongher, het vrouwenplatform voor fietsende vrouwen, heeft wat stil gelegen de afgelopen periode, maar nu staat er weer een nieuw evenement op het programma. Of ja, ‘nieuw’: de RideAlongs zijn er al enkelen jaren. Een paar dagen met andere enthousiaste vrouwen fietsen door Spanje, onder begeleiding van Marijn de Vries. Zij heeft dit najaar haar eerste kindje gekregen, Merel, maar zit in maart gewoon weer met je op de fiets om de mooiste plekjes van Catalonië aan je te laten zien. Zij ging er tijdens haar profcarrière regelmatig heen in de winter om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen en kent de regio dus op haar duimpje.

 

De #RideAlongSpain Level Up in maart 2018 is wel net iets anders dan de edities hiervoor. De routes zijn langer geworden (maar niet zwaarder, wordt er verzekerd!) en in plaats van een verblijf aan de kust overnacht je nu in het centrum van Girona, waardoor je nog meer de ‘pro experience’ meekrijgt, want er woont een groot aantal profs in Girona. Je kunt deze week mooi gebruiken om fit het nieuwe seizoen in te gaan.

 

De ritten

Er wordt elke dag vroeg vertrokken, zodat je aan het begin van de middag weer terug bent in Girona. De rest van de dag heb je dus de tijd om zelf op pad te gaan. De verwachting is dat je in deze dagen meer dan 600 kilometer fietst. Verder staat er over het niveau van de trip dat deze geschikt is voor alle vrouwen die van fietsen houden, maar dat je wel een beetje getraind moet zijn. “We gaan niet racen, we doen geen intervallen, we willen gewoon lekker fietsen,” staat er in de beschrijving. “Het gaat allemaal om plezier maken met gelijkgestemde meiden, geweldige tochten maken en lekker ontspannen tijdens deze vrouwentrip.”

 

Details en aanmelden

De trip staat gepland voor woensdag 7 t/m maandag 12 maart 2018. Het kost 790 euro, maar daar moet je nog wel je eigen vliegticket bij kopen en je eigen verzekeringen regelen. Ook de lunches, diners en eventueel fietshuur zijn exclusief en bedenk ook dat je een toeslag van 225 euro betaalt als je alleen gaat en een eenpersoonskamer wilt hebben.

 

Aanmelden kan op de website van Strongher en je kunt bij het Facebook-evenement aangeven of je meegaat, waar je ook alvast kunt zien wie je medereisgenoten zijn. De trip gaat pas door als er twaalf gegadigden zijn, dus je kunt je ook met je vrienden opgeven.

 

Foto: Strongher<< Terug naar nieuwsberichten  
 

NOOIT ALLEEN FIETSEN

Wil jij één van deze mooie damestochten rijden, maar heb je geen fietsmaatje die mee kan? Meld je dan op de Fietsvrouwen-evenementenpagina op Facebook en vraag wie er ook alleen komt. Vorm samen een groepje om de tocht mee te fietsen. Gezellig en je hebt er zo weer fietsmaatjes bij!

 

Fietsclubs voor dames

Veel fietsverenigingen hebben leuke activiteiten voor dames, zoals clinics, tochten, sleutelavonden, etc.
Zoek jij een vereniging bij jou in de buurt met een aanbod voor dames? Kijk dan hier.inloggen beheerders