NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Activiteiten

‘La Ride 100’ met Marianne Vos

Friday, September 15, 2017

Een tocht van 100 kilometer fietsen, het is de uitdaging die door La Ridley, de damestak van het fietsmerk Ridley, is neergezet onder de naam ‘La Ride 100’. Dit kan met een groep fietsvrienden, alleen, of: onder begeleiding van een profrenster!

 

Als sponsor van de ploeg van Marianne Vos, WM3 Pro Cycling, en de Belgische wielerploeg Lotto-Soudal, wil Ridley graag meer vrouwen aan het fietsen krijgen – én hen mooie uitdagingen geven om naartoe te werken. Zes weken geleden werd ‘La Ride 100’ geïntroduceerd. Het doel om ergens gedurende de maand september een tocht van honderd kilometer te fietsen. Niet op een bepaalde dag en tijd, maar gewoon zoals elke vrouw dat zelf graag het liefste doet: met haar bekende fietsmaatjes, de eigen toerclub of misschien wel alleen.

 

Fietsen met Marianne Vos…

Maar het initiatief werd ineens nog een stuk leuker toen duidelijk werd dat je die tocht ook met een profrenster kunt rijden. In dit filmpje nodigt Marianne Vos iedereen uit om op zaterdag 16 september een rondje met haar mee te rijden vanuit het Brabantse Dussen.

 

 

…of een andere profdame

Maar, je kunt er ook voor kiezen om op een andere dag met een andere profrenster te gaan fietsen. Zo rijdt Vos’ ploeggenoot Riejanne Markus op zondag 17 september een ritje vanuit Amstelveen en kun je op zaterdag 23 september in België terecht voor een tocht van 100 kilometer door Vlaanderen met Isabelle Beckers van Lotto-Soudal.

 

Tips voor een succesvolle La Ride 100

Naast het trainingsschema dat Ridley heeft opgezet, waarmee je in zes weken klaargestoomd werd voor de rit, geeft blogger Loren Rowney ook nog enkele ‘top tips’. De voormalig profrenster en ploeggenoot van oa Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk vertelt bijvoorbeeld over het belang van goede voeding, trainingsmaatjes en dat een schone fiets net dat tikkie meer moraal geeft om op de fiets te springen. Genoeg handvatten dus om een leuke ‘La Ride 100’ tegemoet te gaan.

 

Meer informatie

Op laridley.com vind je onder het ‘La Ride schedule' een overzicht van alle data waarop een profrenster je meeneemt voor die rit van honderd kilometer. Ook kun je via de Facebook-evenementen alvast kijken wie er van je Facebook-vrienden nog meer met de rit meegaan. Je hoeft niet op een Ridley te rijden en het maakt ook niet uit of je man of vrouw bent. Om gebruik te kunnen maken van de virtuele goodie bag moet je wel lid zijn van de Strava-groep van La Ridley. << Terug naar nieuwsberichten  
 

NOOIT ALLEEN FIETSEN

Wil jij één van deze mooie damestochten rijden, maar heb je geen fietsmaatje die mee kan? Meld je dan op de Fietsvrouwen-evenementenpagina op Facebook en vraag wie er ook alleen komt. Vorm samen een groepje om de tocht mee te fietsen. Gezellig en je hebt er zo weer fietsmaatjes bij!

 

Fietsclubs voor dames

Veel fietsverenigingen hebben leuke activiteiten voor dames, zoals clinics, tochten, sleutelavonden, etc.
Zoek jij een vereniging bij jou in de buurt met een aanbod voor dames? Kijk dan hier.inloggen beheerders