NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Aanbiedingen

Fietsen door 16 dorpen in het Friese landschap

Tuesday, May 3, 2016

Dit jaar vallen Hemelvaartsdag en Bevrijdingsdag op dezelfde dag, namelijk donderdag 5 mei. Grote kans dus dat je lekker vrij hebt. En hoe kun je een vrije dag nu beter besteden dan lekker op de fiets? In Friesland kun je de 16-dorpentocht fietsen.

 

Je kunt tijdens de 16-dorpentocht kiezen voor drie afstanden; 25 kilometer, 75 kilometer of 120 kilometer. Elk type fietser wordt dan ook uitgenodigd om door de Friese provincie te komen fietsen: ‘oma- en racefietsen, steps, e-bikes, tandems, ligfietsen en alles wat nog meer op het fietspad thuishoort.’ 

 

Inschrijven

De hoogte van het inschrijfgeld is afhankelijk van de afstand die je wilt rijden. Voor de tocht van 25 kilometer betaal je 5,00 euro, die van 75 kilometer kost 8,00 euro en voor de tocht van 120 kilometer betaal je 10,00 euro. NTFU-leden krijgen 1,00 euro korting op de kortste afstand en 2,00 euro korting bij de andere twee afstanden. Inschrijven kan via de website van de 16-dorpentocht of via de website van de NTFU. Vanwege het voorspelde mooie weer is de voorinschrijving verlengd tot morgenmiddag.

 

Rijd je de tocht van 75 of 120 kilometer? Zorg dan dat je tussen 8:00 en 9:00 uur start, want dan word je weggeschoten door niemand minder dan Lieuwe ‘het Beest’ Westra. De profrenner van Astana is een trotse Fries en draagt maar al te graag zijn steentje bij aan het fietsklimaat in de provincie waar hij vandaan komt.

 

Goede doel

De 16-dorpentocht staat in het teken van het goede doel. Sportclub Joure en Friesland Beweegt zijn de trekkers van deze fietstocht en met je deelname draag je bij aan financiering van kankeronderzoek, want de gehele netto opbrenst van deze dag wordt geschonken aan KWF Kankerbestrijding. Vorig jaar heeft deze tocht met 775 deelnemers  maar liefst 4400,00 euro voor  het KWF opgehaald.Om weer zo’n mooi bedrag bij elkaar te krijgen, vraagt de organisatie ook om de korting die je als NTFU-lid krijgt alsnog te doneren in de collectebus aan de inschrijftafel.

 

Meer informatie

Meer informatie kun je vinden op de website 16-dorpentocht.frl (die wel een beetje in de jaren 90 is blijven hangen…) of op de Facebook-pagina van dit evenement. Op de website vind je ook een plattegrondje van de drie routes en er wordt zelfs voorzien in een carpool-tool, zodat je samen met anderen naar Friesland kunt afreizen. 


 

Foto: 16-dorpentocht Facebook<< Terug naar nieuwsberichten  inloggen beheerders