NTFU Fietvrouwen
Volg ons op Twitter Volg ons op Facebook
 
Aanbiedingen

Fietsen op Peloponnesos

Sunday, January 24, 2016

De afgelopen maand werden er opvallend veel vakanties geboekt. Nu het buiten nog altijd koud & donker is verlangen veel mensen naar de warmte van de zon. Ook het aantal fietsvakanties stijgt. Volgens een recent artikel in de Telegraaf is het de ultieme manier om te ontstressen. Nog geen vakantie geboekt? Lees dan snel verder over de fietsreis op het Griekse schiereiland Peloponnesos, georganiseerd door de Nederlandse Marga Schaapman.

 

Een fietsreis? Dat is toch alleen voor hele fanatieke fietsers met speciale fietsen met allerlei handige gadgets? Wie vaker de verhalen op Fietsvrouwen leest dat het ook anders kan. Zoals bijvoorbeeld Fietsvrouw Monique. Haar eerste fietsreis ging gelijk naar Parijs. Gewoon op de fiets stappen en gaan. Ook wereldreizigers als Hera van Willick zijn ergens begonnen. En als je dan toch ergens moet beginnen, waarom dan niet op Peloponnesos? Op dit zonnige schiereiland ligt de oorsprong van veel Griekse verhalen uit de oudheid en vind je veel historische monumenten die hier nog naar verwijzen. Zoals de Olympia, de plek waar de spelen ter ere van oppergod Zeus werden gehouden, waar de huidige Olympische Spelen op gebaseerd zijn. Peloponnesos is een heerlijke plek voor fietsers. Over rustige landweggetjes fiets van je dorpje naar dorpje. De  bewoners zijn gastvrij en de omgeving is adembenemend. De bergen zijn begroeid met duizende olijf-, naald- en loofbomen en er zijn prachtige zand- en kiezelstranden.

 

Overtuigd? Ga dan op 25 maart mee met Marga Schaapman en fiets samen met haar acht dagen door Peloponnesos. Deze fietsfanaat is de rest van het jaar werkzaam als reisleidster in dit gebied en kent het dan ook op haar duimpje. In maart organiseert Marga een fietsreis inclusief vlucht van Amsterdam naar Athene, verblijf, logies en ontbijt. Er wordt gefietst op gewone fietsen, welke ter plekke gehuurd kunnen worden. De fietsreis is alleen geschikt voor mensen met enige ervaring met fietsen in een bergachtig gebied. De gemiddelde afstand per dag is 35-60 kilometer, soms door flink geaccidenteerd terrein. Alle tochten starten vanuit het plaatsje Stoupa. Speciaal voor Fietsvrouwen is deze reis € 725,- in plaats van € 799,-. (De reis is overigens niet alleen voor vrouwen).Wil je meer informatie over deze reis of direct boeken, klik dan hier.


Info:  margaschaapman@hotmail.nl


 << Terug naar nieuwsberichten  inloggen beheerders